Ana sayfa İnternet WhatsApp İnternetsiz Nasıl Kullanılır?

WhatsApp İnternetsiz Nasıl Kullanılır?

PAYLAŞ

WhatsApp ile ilgili olarak kullanıcıları son derece yakından ilgilendiren bir özellik fark edildi. WhatsApp’ı artık internetsiz de kullanmanın mümkün olduğu anlaşıldı.

Birçok yeniliğin öncüsü WhatsApp uygulaması bilindiği gibi yalnızca internet bağlantısı olduğu takdirde kullanılabiliyor. Şayet internet bağlantınız yoksa WhatsApp uygulamasından yararlanmak mümkün değildi. Ancak internet bağlantısı olmadan WhatsApp kullanmak artık mümkün. WhatsApp’ı internetsiz kullanabilmek için sadece bir kaç ayar yapılması gerekiyor. Yalnız bu özellikten sadece Android kullanıcıları yararlanabiliyor. iOS kullanıcıları WhatsApp’taki bu özellikten ne yazık ki faydalanamıyor. Bunun sebebi ise, iOS işletim sisteminde bazı ayarlara ve dosyalara erişim imkânı bulunmaması.

WhatsApp’ı internetsiz kullanabilmek için bir takım ayarlar yapılması gerekiyor. Bu ayarlar yapılmadığı zaman internet bağlantınız olmadığı durumlarda gönderdiğiniz veya aldığınız mesajlar internet bağlantısı sağladığınızda iletilebiliyor. Ancak aşağıda belirtilen aşamaları takip ederek doğru ayarları yaptığınız takdirde internet bağlantınız olmadan da WhatsApp üzerinden mesaj gönderebilir ve alabilirsiniz.

İnternetsiz WhatsApp Kullanma Ayarları

1- Android cihazınızda ayarlar bölümünden önce bağlantılar ve ardından mobil ağlar bölümüne giriş yapın.

2- Mobil ağlar seçeneğinden “Erişim Noktası Adları” bölümünü seçin.

3- Erişim Noktası Adları ekranında sağ üstte ekle seçeneği butonu bulunuyor. Bu butona tıklayın.

4- Ekle butonuna bastığınızda yeni bir açılan ekran açılacak. Bu bölümde bir takım bilgileri eklemeniz gerekiyor. Bu ekranda sizden istenilen bilgileri aşağıdaki gibi girin:

İsim: WhatsApp
APN: internet
Proxy: 127.0.0.01
Bağlantı noktası: 8080

5- Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra profili kaydederek Erişim Noktası Adları kısmından WhatsApp’ı seçin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra telefonunuz 4G bağlantısında kalmaya devam edecek. Fakat GSM operatörü internet harcamanızı size yansıtmayacak. Normal ayarlara geri döndüğünüzde bu süreçteki internet kullanımınız size tek seferde yansıtılıyor.